Deep Diver Specialty


Ειδικότητα που σε κάνει πραγματικό δύτη.
Με την ολοκλήρωση της ειδικότητας  μπορείς πλέον να λες στους φίλους σου ότι πας ΣΑΡΑΑΑΑΝΤΑ μέτρα ΧΑΛΑΡΑ!!!!
Κάνεις πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις σου και τις εμπειρίες σου στο υγρό στοιχείο.
Πως το παρουσιάζουν οι εταιρείες (οργανισμοί) :
Με την ειδικότητα αυτή μπορείς να εξερευνήσεις και να περιηγηθείς βαθύτερα μέχρι το βάθος των 40 μέτρων! Επίσης, μαθαίνεις να οργανώνεις και να πραγματοποιείς καταδύσεις στα συγκεκριμένα βάθη υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή. (η αυτοπεποίθηση στο μεγαλείο της).
Ερώτηση: Τον εκπαιδευτή ποιος τον επιβλέπει?
Υπάρχουν εκπαιδευτές που στα 40 μέτρα πάνε μια φορά τον χρόνο και μόνο αν έχουν σχολείο!!!!

Στην πραγματικότητα:
Είναι μια ειδικότητα που δημιουργεί στον εκπαιδευόμενο την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να καταδυθεί βαθύτερα και με ασφάλεια.
Γιατί?
Γιατί, δεν είναι εφικτό ο  Χ δύτης Open Water με 10 καταδύσεις ή Adv. Open water με 20 καταδύσεις στην καλύτερη περίπτωση, με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές δεξιότητες (μάσκα, πλευστότητα) σε δυο μέρες (3-4 καταδύσεις) να μεταμορφωθεί. Προσωπικά δεν το έχω δει, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

….. καλές οι ειδικότητες αλλά κάποιες από αυτές προϋποθέτουν ΩΡΕΣ κάτω από το νερό. Μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις στους νέους δύτες σε στυλ… “Μπράβο τώρα είσαι έτοιμος να πραγματοποιείς καταδύσεις στα 40 μέτρα με μονή φιάλη, χωρίς αέριο αποσυμπίεσης, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, χωρίς γνώσεις διάσωσης, χωρίς…..χωρίς….. και όλα αυτά με 78% άζωτο!! ”

Σημείωση : Το δυσκολότερο μέρος της κατάδυσης είναι η ανάδυση!

2 thoughts on “Deep Diver Specialty

 1. Ν’ αγιασουν τα .. δαχτυλα και το πληκτρολογιο σου Νικο !!! Χτυπιεμαι για αυτο το θεμα και το μονο αποτελεσμα ειναι κακιωμενες ματιες απο τους – τις εκπαιδευομενους-ες και φαρμακερες απο τους εκπαιδευτες – παροχους . Στα μισα του Open Water αρχιζουν να ρωταν για στεγανες και DC που να υποστηριζουν “τουλαχιστον” τρια μιγματα και οχι μονο εμπλουτισμενα με οξυγονο παρακαλω (και μια καυτερη στο 4 μαζι με την ρακη ) .
  Αυτη η απληστια – ματαιοδοξια μονον σε ατυχηματα μπορει να καταληξει (ή σε σκονισμενα , πανακριβα υλικα , εντελως αχρησιμοποιητα στις ντουλαπες , διπλα στο στατικο ποδηλατο και το μηχανημα για τους κοιλιακους )

  1. Ζούμε σε μία χώρα που όλα τα μετράμε με την μαγκιά και το στύλ: το έκανα και αυτό!!! Πάμε γι’ άλλα τώρα – τι να μας πείς και εσύ τώρα, κλπ….
   Ετσι αγοράζουμε αυτοκίνητο κοιτώντας το κοντέρ (πόσο τρέχει;) , το χειμώνα στο χιόνι θέλουμε τα καλύτερα σκι, αυτά που φοράει ο παγκόσμιος πρωταθλητής (αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε), το καλοκαίρι αντίστοιχα θέλουμε να μάθουμε κατάδυση και να πάμε κατευθείαν βαθιά!!!
   Ας σκεφτούμε τις πρώτες 2 ερωτήσεις των 8 στους 10 θα έλεγα: κάνεις καταδύσεις; – κανένα ψάρι βγάζετε ή τζάμπα πάτε; / κάνεις καταδύσεις; – πόσο βαθιά πάτε;
   Το βάθος στη κατάδυση έχει συνδεθεί μοιραία με την ”matcho” πλευρά του άνδρα νεοέλληνα, (θυμηθείτε…δεν διαβλέπουμε το ίδιο στις γυναίκες).
   Κατι σαν υποκατάστατο – πρέπει να το κάνω και εγώ για να αποδείξω οτι μπορώ – αφού μπορούν οι άλλοι δεν μπορώ εγώ;
   Αν το κάνω μπορεί και να μεγαλώσει το μόριο μου κατά 5 εκατοστά!!! – Αλλα ακόμα και αυτό να μην γίνει, εγώ θα πω στον εαυτό μου οτι έγινε!!!
   Τελικά, χμ…….. έχω καταλήξει οτι, πρέπει να είσαι πολύ προσγειωμένος (γηωμένος θα έλεγα) για να αποφύγεις τέτοιες συμπεριφορές.

   Βασικά η προσωπικότητα πρώτα και ύστερα ο χαρακτήρας σου θα πρέπει να υπερβαίνουν την όποια ματαιοδοξία σου!!!
   Δεν το βρίσκεται κομματάκι δύσκολο……;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s