Κατάδυση με προσφορές – κουπόνια ή Kouponi Diver


Untitled-1Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Φτάνοντας σε γνωστό καταδυτικό σημείο στην Αθήνα, ιδανικό για νέους δύτες και σχολές, αντικρίζω περί τα 20 άτομα μαζεμένα και σκεβρωμένα από το κρύο να αγναντεύουν  τον Ωκεανό!!!!

Η αλήθεια είναι ότι μου κίνησε την περιέργεια όλο αυτό το σκηνικό.… άραγε τι κάνουν αυτοί εδώ; Κοπέλες με ψηλοτάκουνα και αγόρια με φουλάρια;!!!  Η περιέργεια μου δεν κράτησε και πολύ. Ξάφνου αναδύεται ο εκπαιδευτής και με ύφος ζωηρό απαγγέλλει δίχως ντουντούκα:

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ (ΒΓΑΖΩ ΜΑΣΚΑ – ΒΑΖΩ ΜΑΣΚΑ – ΒΓΑΖΩ ΡΥΘΜΙΣΤΗ – ΒΑΖΩ ΡΥΘΜΙΣΤΗ), ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΔΥΘΟΥΜΕ. Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΝΤΕ…. και ούτω καθεξής.

Με λίγα λόγια οι τελευταίοι θα ξεκινήσουν τις ασκήσεις με ±10 bar !!!

Σκέπτομαι και μονολογώ: Ou!!!!!!!!!!

Που πάτε ορέ κλεφτόπουλα….. καλά, οι μαθητές δεν έχουν μέτρο σύγκρισης για το πώς πρέπει να γίνεται το σχολείο αλλά και τι περιλαμβάνει. Εμείς, που θέλουμε να λεγόμαστε και επαγγελματίες? Έχουμε ένα προϊόν και προσπαθούμε να το εκμηδενίσουμε. Που είναι το θεωρητικό μέρος με διαλέξεις από τον εκπαιδευτή? Το πρακτικό μέρος υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτή? και όχι: Κωστάκη (DiveMaster) βούτα τους… σαν να είναι μπουγάδα.

Μετά από σχετική επιτόπια έρευνα, το πρόγραμμα Kouponi Diver έχει ως έξης: Σε μια ημέρα πρέπει να γίνουν 2-3 καταδύσεις 30 λεπτών για να ολοκληρωθεί το σχολείο σε 2 ημέρες (με κόστος 150 ευρώ είναι αρκετές). Με απλή αριθμητική σε 1 – 1:30 ώρα χρόνο βυθού είσαι Αυτόνομος Δύτης.   …… Νομίζεις!!!!

Γνώμη μου είναι το πρώτο επίπεδο καταδυτικής εκπαίδευσης είναι το πλέον σημαντικό. Το σωστό είναι να μη γίνονται εκπτώσεις όχι μόνο χρηματικές αλλά και εκπαιδευτικές. Είναι το επίπεδο όπου θα χαρακτηρίσει την πορεία, την συμπεριφορά και το ήθος του νέου αυτοδύτη. Τα χρήματα που κερδίζουμε από μια τέτοια προσφορά σίγουρα είναι μετρήσιμα. Αυτά που μπορεί να χάσουμε από μια λάθος “αρχή” είναι ανεκτίμητα.

 

2 thoughts on “Κατάδυση με προσφορές – κουπόνια ή Kouponi Diver

  1. χα,χα,χα,…απόλαυσα το αρθράκι αυτό Νικόλα… μα καλά τι έχουν πάθει όλοι αυτοί οι ”επαγγελματίες” ??? τόσο μιζέρια και κακομοιριά δεν περίμενα, εδώ φτάσανε να πουλάνε openwater 159ευρώπουλα!!! – απο αυτά τo 30% το παίρνει το golden – silver – bronze deal – πληρώνεις και το φόρο με την αποδειξούλα και φεύγεις με ένα ηλίθιο χαμόγελο του πετυχημένου επιχειρηματία του στυλ: το αγόρασαν 20 είδες μαγκιά??? – βρε καραγκιοζάκο, κακό στην επιχείρησή σου κάνεις μακροπρόθεσμα, και αν νομίζεις οτι προσφέροντας τέτοιες υπηρεσίες (όπως περιέγραψες παραπάνω) θα χάσεις απο το σχολείο αλλά θα κάνεις ”μαγιά” που λένε, θα τους πιάσεις πελάτες δηλαδή, πλανάσαι αγοράκι μου… αργά ή γρήγορα θα σε πάρουν χαμπάρι βλαχάκο που νόμισες οτι η κατάδυση είναι του στυλ: τρια δυακόσια να τ’ αφήσω??? – δεν είσαι μανάβης, ούτε χασάπης, ξύπνα εκπαιδευτάκο μου!

    Εχεις μια δύναμη στα χέρια σου, πουλάς γνώση και η γνώση είναι δύναμη, γιατί την απαξιώνεις και την ευτελίζεις? Θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!

    Θα μου πείς… τι περιμένεις σε μια χώρα σούργελο, ακόμα και τα μπουρδέλα έχουν ενα πλαφόν αγαπητοί μου! Πρόσφατα μιλούσα με έναν φίλο μου Κύπριο και μου έλεγε οτι στην Κύπρο υπάρχει ένα είδος πλαφόν στη βασική εκπαίδευση, ένα όριο που πουλάνε σχεδόν όλες οι σχολές, δεν ρίχνουμε την τιμή για να μην ρίξουμε την ποιότητα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s